Heb je altijd al eens een safari vakantie willen doen? Hoe indrukwekkend moet het zijn om een olifant, tijger of luipaard in het wild te zien. Sajet Specials maakt een safari vakantie voor jou geheel op maat.

Ik wil ook een reis op maat

De safari game drive

 

Ga je op safari in Afrika, dan lees je vaak over game drives en hoe mooi en avontuurlijk dat is. Het doel van een game drive is zo veel mogelijk wilde dieren zien. Enals het even kan, ook de jacht van de Afrikaanse leeuw of cheeta.

De zogeheten game drive is het rondrijden in een safari-jeep om op zoek te gaan naar wilde dieren. Dit gebeurt over het algemeen in de Afrikaanse natuurparken. Game is het Engels woord voor “spel”, maar het heeft nog een betekenis. In het verleden werd het jagen op wilde dieren als een spel gezien. Zodoende is de term “game” blijven bestaan. Een game drive was dus het jagen vanuit of met een auto in de Afrikaanse natuur.

11 redenen op om safari vakantie te gaan

Wilde dieren in hun natuurlijke omgeving zien, genieten van de meest prachtige en ongerepte natuur… Op safari gaan is een droom die uitkomt! Ja, het verdient zéker een plaats op jouw bucketlist en wel om deze elf redenen:

 1. Een safari is één groot avontuur, waarbij je je onmogelijk kan vervelen. Elke dag brengt iets nieuws en onverwachts!
 2. Je krijgt de meest indrukwekkende dieren te zien in hun natuurlijke leefomgeving. Olifanten, leeuwen, giraffen, zebra’s… het is fantastisch om ze in het wild te zien.
 3. En je kunt genieten van de fantastische, ongerepte natuur. Prachtig gewoon!
 4. Ja, de uitgestrekte landschappen die je tijdens zo’n safari ziet, zijn fenomenaal. Je kunt er uren naar blijven kijken.
 5. Je kunt er fantastische foto’s nemen. Houd je fototoestel dus bij de hand ;-).
 6. Tijdens een safari kun je ongelofelijke wandelingen maken. De gidsen nemen mee op de meest verrassende paadjes.
 7. Je zult je helemaal ontspannen voelen. Ver weg van de stresserende westerse samenleving!
 8. Vergeet niet dat ook de temperatuur héérlijk is. Lekker genieten in de zon.
 9. Je leert jezelf en je reisgezelschap beter kennen, want op een safari is er geen computer of internet. Enkel jij, je gezelschap, de dieren en de natuur. Samen bijelkaar met aandacht voor elkaar.
 10. Natuurlijk ontmoet je ook de plaatselijke bevolking. Ja, je leert niet alleen veel over de dieren en de natuur, maar ook over de plaatselijke cultuur. De mensen zijn er supervriendelijk!
 11. Er valt gewoon zo veel te ontdekken in de wereld. Een safari moét je echt eens gedaan hebben in je leven. Een safari is gewoonweg fantastisch!

Boek je safari vakantie via Sajet Specials

Twijfel niet langer en boek jouw reis via Sajet Specials. Ga mee naar Zuid-Afrika en Zwaziland, Tanzania en Zanzibar, of naar Zambia en Malawi. Er staat je sowieso een geweldige ervaring te wachten!