Sajet Specials

Bijzondere Architectuurreis Azerbaijan Bakoe

BAKU de stad van de wind

Baku is de hoofdstad en de meest bevolkte stad van de Kaukasus. Gelegen aan de zuidkust van de Kaspische Zee, bestaat deze stad uit twee delen: het stedelijk centrum en de binnenstad. Het centrum met het Paleis van de Shirvanshah en de Maagdentoren werd door de UNESCO ingeschreven als Werelderfgoed in het jaar 2000.

De architectuur in Baku varieert volledig, van de basis van de oude stad tot de moderne gebouwen en het ruime ontwerp van de haven van Bakoe. Veel van de meest indrukwekkende gebouwen in de stad werden gebouwd in de twintigste eeuw, toen de architecturale elementen van Europese stijlen werden gecombineerd in een eclectische stijl. Baku heeft daarom een ​​origineel en uniek aspect, dat het verdiend heeft om bekend te staan ​​als het “Parijs van het Oosten”.

De art nouveau in Baku begon in de jaren 2000 te verschijnen.

De meest opmerkelijke voorbeelden zijn de SOCAR-toren en de Flame Towers. Duizenden gebouwen uit het Sovjettijdperk zijn gesloopt, waardoor de stad dynamisch en op volle snelheid groeit en plaatsmaakt voor een groene gordel aan de oevers, parken en tuinen die de stranden van Baku Bay vullen.

Kies uit een van onze tours in Baku gericht op design, stedenbouw en architectuur in Baku, of vraag Jacqueline Sajet om een ​​op maat gemaakt reisschema voor te bereiden. Al onze gidsen zijn professionele architecten.

Bekijk ook:

Ervaring delen