Sajet Specials

De ultieme wintersportvakantie

De echt fanatieke wintersporters hoeven we natuurlijk niets meer te vertellen, want wintersport is de beste vakantie die er bestaat. We vinden wintersport vaak een stuk ontspannender en leuker dan een zomervakantie. Maar wat nou als er een vriend, vriendin of familielid is die echt niet warmloopt van een weekje skiën?

Geniet van de omgeving

De hele dag buiten bezig zijn in de frisse en schone berglucht. Genieten van al het moois om je heen. Actief bezig zijn in de natuur werkt onwijs ontspannend, want je voelt je levendiger en je bent de drukte van thuis even helemaal vergeten.

Wintersport is de ideale vakantie voor met vrienden of familie. Omdat jullie de hele dag actief bezig zijn, zitten jullie niet constant op elkaars lip. Wil jij liever van de zwarte piste in plaats van de blauwe? Prima, dan zien jullie elkaar wel weer beneden. Na afloop spreken jullie gezellig de dag door in een klein berghutje of in de après-ski, onder het genot van een kop glühwein of een biertje.

Bescherm jezelf tegen de zon

Veel mensen denken dat wintersport bestaat uit lijden in de kou. Gelukkig is niets minder waar. Je hebt een lekker warm skipak aan en ook de zon schijnt vaak in de bergen. Met een beetje geluk kun je gewoon in je trui van de berg af roetsjen. Tip: vergeet niet om je goed in te smeren. De sneeuw weerkaatst UV-straling, waardoor de kans op verbranding door de zon extra groot is. Daarnaast is de kans op zo’n grote witte bril ook iets kleiner.

De ultieme skivakantie

Wist je dat wij diverse mogelijkheden heb voor jouw ultieme skivakantie? Wat denk je van Canada, de Verenigde Staten, Slovenië, Roemenië en Marokko?

Ja ik hoor het je al zeggen: “Veel te ver weg…”. Slovenië ligt op twee uur vliegen vanaf Nederland. Marokko ook en ja, Canada en de Verenigde Staten zijn nog verder weg. Dat klopt, maar wat een ervaring.

Canada en de VS

De ervaring die je in Canada en de Verenigde staten krijgt, is totaal anders dan in de Alpen. Ieder skigebied in Canada en de VS werkt met een boundary, een soort grens van het skigebied en binnen die boundary kun je overal afdalen. Ook de wachttijden bij de liften en de drukte op de pistes in de Canadese en Amerikaanse skigebieden zijn een verademing in vergelijking met de Alpen. Plus die poedersneeuw en sneeuwzeker van november tot april, waar wacht je nog op?

Opzoek naar een fantastische wintersportvakantie?

Wil jij een fanatieke wintersport vakantie of genieten van een prachtige omgeving, met frisse en schone lucht?

Ervaring delen