Autorondreis of selfdrive reizen door Colombia

Colombia is een prachtig land met zeer verschillende landschappen en een uiterst vriendelijke bevolking. Inmiddels is Colombia net zo goed bereisbaar als andere landen in Zuid-Amerika. Het is een land dat nog ontdekt moet worden door de toeristen waardoor het er op dit moment nog relatief rustig is. Colombia kent vele authentieke koloniale stadjes, hooggebergte, nevelwouden, jungle en het grenst zowel aan de pacifische als de caribische oceaan. De Zona Cafetera, de koffieregio bij uitstek, is van een ongekende schoonheid met prachtige vergezichten. Bovendien heeft men traditionele finca’s omgetoverd tot fantastische accommodaties die echt een toegevoegde waarde aan uw reis geven om daar één of meerdere nachten te verblijven!

Wij bezochten Colombia 2 jaar geleden, we arriveerden in Cartagena, wat een geweldige bestemming, het bruist letterlijk en figuurlijk.

Een bezoek aan Cartagena is een must wanneer je in Colombia bent. In Cartagena ervaar je de vrolijke Caribische cultuur op zijn best. De koloniale panden zijn stuk voor stuk prachtig en vormen een doolhof van gekleurde straten en steegjes die je allemaal wilt verkennen. Achter elke hoek schuilt weer een nieuwe verrassing. Van een leuk koffietentje tot een plein vol salsa danseressen, in Cartagena valt overal wat te beleven. Perfect dus voor een kleine citytrip tijdens je reis door Colombia!

Met een speedboot voeren we naar de Rosario eilanden.

Deze eilanden zijn relatief onbekend en er komen weinig Nederlandse reizigers.

Heel jammer, want je bent er vanuit Cartagena zo en het is dus een perfect alternatief voor wie zon en zee zoekt maar niet de tijd heeft om naar Palomino of Tayrona National Park te gaan. De eilanden zijn bovendien veel rustiger en schoner dan Baru, een andere plek die vaak vanuit Cartagena wordt aangedaan.  Wij verbleven 5 dagen op de Rosario eilanden en geven je tips voor het oh zo mooie Isla Grande.

Vanuit Cartagena, vlogen we naar Bogota;

Hier ervaar je de echte Zuid-Amerikaanse sfeer en maak je kennis met de vriendelijke bevolking van Colombia. Er zijn een aantal leuke bezienswaardigheden en genoeg dingen te doen om je er een dag of 2 a 3 goed te vermaken. Van wereldklasse musea en kunstgalerijen tot street art en van de historische wijk Candelaria tot de het chique Zona Rosa. In Bogota heb je van alles wat.

Enthousiast geworden, we helpen u graag met een reis op maat naar het schitterende Colombia.

Zuid America Placeholder
Zuid America