Sajet Specials

Bijzondere treinreizen

Trans-Siberië Express

De moeder van alle treinreizen is natuurlijk de Trans-Siberië Expres. Strikt genomen betreft dit alleen de route van Moskou naar Vladivostok, maar in de volksmond valt daar ook het gedeelte van Moskou via Mongolië naar Beijing onder, zoals in deze reis.

Russische treinen zijn een belevenis op zich, waarin tijd een andere dimensie krijgt. Lange treinen rijden traag door prachtige boslandschappen en niets is zo onthaastend als met een kop thee op schoot over de taiga turen. Onderweg van Beijing naar Moskou stop je enkele malen om de lange zit te breken. In Mongolië bezoek je een traditioneel nomadenkamp en in Rusland verken je het Baikalmeer en een bijzonder ijsgrottenstelsel.

Van Moskou naar Beijing

Rusland, Kazachstan, Turkmenistan, Oezbekistan, China.

De legendarische Zijderoute, die ooit zoveel kostbaarheden naar Europa bracht, spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. Van het Rode Plein naar de Verboden Stad, dwars door de steppen van Centraal Azië; ruim 11.000 kilometer door 5 landen en vele tijdzones. U reist aan boord van de comfortabele Golden Eagle Trans-Siberian Express. Aan de grens van Kazachstan en China stapt u over op de aldaar wachtende Shangri La Express.