Sajet Specials

Kazachstan

Kazachstan ligt op de grens van Oost-Europa en West-Azië en ligt dus op twee continenten en is daarmee een transcontinentale staat. Het land grenst aan Rusland, China, Kirgizië, Oezbekistan en Turkmenistan. het land is sinds 1991 onafhankelijk van voormalig Sovjet-Unie. De hoofdstad is Astana, andere grote steden zijn Alma-Ata, Taraz en Semey.

Wat te doen in Kazachstan?

Het grootste deel van het land bestaat uit woestijn. Daarnaast zijn er in Kazachstan 7 Nationale parken, veel berggebieden en diverse meren. Het land staat ook bekend voor de wintersport. In de lange koude winters is bijna het hele landschap voorzien van een sneeuwlaag.

Hoe en wanneer reizen naar Kazachstan?

De beste maanden om naar Kazachstan te reizen zijn mei, juni, september en oktober. Hiermee vermijdt u de lange wintermaanden en de hete zomermaanden.

U vliegt vanuit Nederland of België naar uw bestemming in Kazachstan. U kunt direct vliegen vanuit Amsterdam naar de hoofdstad Astana. Deze vlucht duurt bijna 6 uur.

Alma-Ata Charyn Canyon Nationaal Park Issyk-Kul Regio Astana Borovoye

Tijdens deze rondleiding ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden die Kazachstan te bieden heeft. Dit land is erg uitgestrekt en daarom richt je je op een paar locaties, Almaty en Astana. Je zult deze twee grote steden en hun complexiteit ontdekken. Je zult ook de wildernis die hen omringt verkennen, variërend van het prachtige Issyk-meer tot de adembenemende Charyn Canyon. En je zult getuige zijn van een authentieke jachtarendshow! Welkom in ons geweldige land!

Bekijk ook:

Ervaring delen