Sajet Specials

Rondreis Zuid Amerika

Colombia is een prachtig land met een gevarieerd landschap en een uiterst vriendelijke bevolking. Inmiddels is Colombia net zo goed bereisbaar als andere landen in Zuid-Amerika. Het is een land dat nog ontdekt moet worden door de toeristen waardoor het er op dit moment nog relatief rustig is.

Autorondreis of selfdrive reizen door Colombia

Colombia kent vele authentieke koloniale stadjes, hooggebergte, nevelwouden, jungle en het grenst zowel aan de Stille Oceaan als de Caribische Zee. De Zona Cafetera, de koffieregio bij uitstek, is van een ongekende schoonheid met prachtige vergezichten. Bovendien heeft men traditionele finca’s omgetoverd tot fantastische accommodaties die echt een toegevoegde waarde voor uw reis zijn. Daar wil je één of meer nachten verblijven!

Cartagena

Wij bezochten Colombia 2 jaar geleden. We arriveerden in Cartagena. Deze stad is een geweldige bestemming, het bruist er letterlijk en figuurlijk.

Een bezoek aan deze stad is een ‘must do’ wanneer je in Colombia bent. In Cartagena ervaar je de vrolijke Caribische cultuur op zijn best. De koloniale panden zijn stuk voor stuk prachtig en vormen een doolhof van gekleurde straten en steegjes die je allemaal wilt verkennen. Achter elke hoek schuilt weer een nieuwe verrassing. Van een leuk koffietentje tot een plein vol salsa danseressen, in Cartagena valt overal wat te beleven. Perfect dus voor een kleine citytrip tijdens je reis door Colombia!

Rosario

Tijdens onze reis namen wij een speedboot naar de Rosario eilanden. Hier komen weinig Nederlandse reizigers, omdat deze bestemming nog relatief onbekend is.

En dat is op zich jammer, want je bent er zo vanuit Cartagena. Het is een perfect alternatief voor wie zon en zee zoekt, maar niet de tijd heeft om naar Palomino of Tayrona National Park te gaan.

De eilanden zijn bovendien veel rustiger en schoner dan Baru, een andere plek die vaak vanuit Cartagena wordt aangedaan. Wij verbleven 5 dagen op de Rosario eilanden, dus we hebben hele mooie tips voor je op het oh zo mooie Isla Grande.

Bogota

Vanuit Cartagena vlogen we naar Bogota. Hier ervaar je de echte Zuid-Amerikaanse sfeer en maak je kennis met de vriendelijke bevolking van Colombia. Er zijn een aantal leuke bezienswaardigheden en genoeg activiteiten je er een dag of drie goed te vermaken. Deze stad heeft musea en kunstgalerijen van wereldklasse tot streetart. Ook is er de historische wijk Candelaria en het chique Zona Rosa.

Boek jouw rondreis door Colombia

Ben je enthousiast geworden en wil je de reiskoffers pakken? Sajet Specials regelt voor jou die schitterende reis door Colombia.
Ervaring delen